Torborg Eek

Sivilingeniør, datateknikk - Annet

Liker

Treningssenter, Vind i håret, Digital, Musikk på øret, Synger, Dress-code, Casual, Sporty, Kaffe Latte, Traktekaffe, Fastfood, Teamarbeider, Pratsom, Dans, Barn, Interiør

Jobb

Jeg hadde relevant sommerjobb etter både tredje og fjerde klasse, noe som ga meg verdifull erfaring, og jeg fikk et klarere innblikk i hvordan hverdagen min ville bli etter studiene. Etter sommerjobben i 2007 fikk jeg tilbud om jobb etter endte studier. Ettersom jeg hadde trivdes veldig bra, valgte jeg å takke ja allerede i september, og kunne dermed fokusere på masteroppgaven min samtidig som jeg gledet meg til å begynne å jobbe etter studiene. Jeg startet som programmerer. Da laget jeg systemer som måtte fungere slik som kunden hadde bedt om. Jeg diskuterte mulige løsninger med kolleger og representanter fra kunden, og hjalp til med å tegne og designe de beste alternativene for å se hvordan de kunne programmeres. Jeg kunne ikke programmere før jeg begynte å studere, men dette lærte vi allerede det første året, og etter fem år på NTNU hadde jeg fått så mye trening at det ble som å snakke et annet språk. Mange synes programmering høres skummelt ut, men det er bare å hoppe i det! Det hele er ganske logisk når man har lært seg det, og man får en unik mulighet til å hjelpe kunden med å implementere kravene de har til et nytt IT-system. Etter en stund jobbet jeg som testleder, da sørget jeg for at systemene som andre programmerte fungerte som kunden forventet, og at de ikke hadde feil. Hverdagen som testleder er veldig variert, det er mange møter og samtaler med andre i prosjektet, diskusjoner om løsningen, og man sitter også foran pc'en og tester ut løsningen. Jeg trives veldig godt med miksen av samarbeid i gode team og selvstendig arbeid med oppgaver jeg trives med. Idag er jeg prosjektleder, da får jeg være med i den spennende reisen fra en idé om en ny løsning eller forbedring, planlegging og kartlegging av hva som skal gjøres, og helt frem til vi setter den nye løsningen ut i det såkalte produksjonsmiljøet. Da først blir den synlig for alle andre. Underveis får jeg møte mange forskjellige mennesker, både fagpersoner, selgere, utviklere osv. Dette gir meg en veldig morsom, spennende og variert arbeidshverdag!

Utdanning

Jeg visste at jeg ville ha en høyere utdannelse, og ville gjerne studere ved NTNU i Trondheim siden jeg hadde hørt mye bra om studiene og ikke minst studentlivet i byen. Dermed kom i grunnen valget av retning etter at jeg hadde valgt hvor jeg ville studere. Jeg sto mellom flere forskjellige linjer ved NTNU, men valgte Datateknikk fordi jeg var veldig nysgjerrig på hvordan datasystemer, mobiltelefoner, internett og andre teknologiske nyvinninger fungerte, og jeg ville gjerne forstå teknologien bak. Jeg tenkte også på at vi blir mer og mer avhengige av teknologi i hverdagen, og jeg ville dermed alltid være sikret en jobb i fremtiden. Jeg var ikke helt sikker på om det var dette jeg skulle bli da jeg begynte, men etter noen uker som student likte jeg meg så godt at jeg var sikker på at jeg hadde valgt riktig. De to første årene hadde vi noen ganske krevende fag som alle sivilingeniørstudenter må igjennom, og det krevde en ekstra innsats for å mestre dem. Men jeg hadde likevel tid til å delta på studentfestivalen UKA og et omfattende fadderopplegg, samt at jeg ble oppmann for student-basketlaget jeg spilte på, i tillegg til at jeg fikk meg kjæreste i 2.klasse, så jeg tror ikke jeg hadde for lite fritid heller. De tre siste årene ble utdanningen mer spisset mot datateknikk, og etter hvert kunne jeg gjenbruke kunnskap fra tidligere semestre, og dermed ble studiet mindre krevende etter hvert, og desto mer spennende.

Om meg

Jeg bruker fritiden min på min lille familie, vi har to små barn, og da går ettermiddagene med til mye moro og action med dem. Etter studiene syntes jeg det var deilig å ha helt fri i helgene, uten å tenke på at jeg "burde" lese til en eksamen eller jobbe med en oppgave. De første årene etter studiene gikk helgene med til trening, venner, shopping og festligheter, så prioriteringene har nok endret seg litt nå som jeg heller er på tur i skogen eller i svømmehallen med familien min, og koser meg veldig med det!