Torgeir Aambø

Student

Liker

Digital, Casual, Traktekaffe, Te, Fargerik, Sort-hvitt, PC, Teamarbeider, Forskning, Astronomi

Jobb

For tiden er jeg fortsatt student og jeg holder nå på med mastergraden min i matematikk, spesifikt innen algebraisk topologi. I tillegg så jobber jeg på NTNU som læringsassistent og som seminararrangør for Institutt for matematiske fag. Her får jeg mulighet til å hjelpe studenter med å forstå matematikk, og jeg får arrangere kule foredrag og seminarer om forskjellige emner innen matematikken. I året 2020 er jeg også leder av Delta, linjeforeningen for matematikk og fysikk på NTNU. Jeg har tidligere sittet i styret av Delta som fagsjef, og vært arrangement- og logistikkansvarlig for Realfagsdagene vitenskapsfestival. En vanlig dag for meg er dermed veldig variert. Den kan gå ut på å lese matematikk, tenke på matematikk, gå i forelesninger, sitte i møter, planlegge foredrag som skal arrangeres, eller så kan det plutselig gå ut på å stå på stand, rekruttere elever til realfagsstudier, arrangere mottak på NTNU for nye internasjonale studenter eller noe helt annet.

Utdanning

Da jeg gikk ut av videregående var ikke den første tanken min å studere matematikk. Jeg gikk på Forskerlinjen på Byåsen vgs, så jeg hadde jo en liten anelse om at jeg ville holde på med forskning og realfag. Jeg hadde heldigvis et helt år i militæret til å tenke gjennom hva jeg ville gjøre, og fant til slutt ut at en bachelor i matematiske fag ville være relevant i nesten alle arbeidssituasjoner. Underveis i studiet ble jeg forelsket i faget, og valgte etter å ha levert bacheloroppgave å fortsette med matematikken. Jeg har aldri syntes matematikk er spesiellt lett, og deler av det synes jeg er ekstremt vanskelig. Men det jeg liker ved matematikken er at det er et utrolig kreativt fag. Man trenger masse kreativitet for å komme opp med nye ideer og for å komme på løsninger til problemer man ikke har sett før. Jeg viste ikke før et stykke inn i bacheloren at det var et så kreativt fagfelt, så det overasket meg veldig.

Om meg

På fritiden gjør jeg mye arbeid innad i linjeforeningen Delta. Jeg liker godt skriver artikler til linjeforeningsavisen vår, Delta-t. Forutenom det så spiller jeg trommer og er aktiv musiker i et par metallband i Trondheim. Det ene bildet på profilen er fra når det ene bandet mitt var på turne i Russland i 2019.