Torgeir Bergsvik

Systems Engineer - Apple

Liker

Utendørs, Topptur, Best med ball, Digital, Håndverker, Katt, Kaffe Latte, Mac, Teamarbeider, Ettertenksom, Forskning, Barn, Interiør, Arkitektur

Jobb

Nysgjerrigheten på ny teknologi har ført meg fra en jobb som forsker hos Forsvarets Forskningsinstitutt hvor jeg arbeidet på radio- og datakommunikasjon, som teknologirådgiver i telekommunikasjon, og til slutt flere år som teknologirådgiver hos Microsoft og nå hos Apple. Jeg har alltid fulgt nysgjerrigheten min og hele tiden prøvd å forstå det som skjer innenfor teknologi, og da jeg ble spurt om å lære meg noe helt nytt igjen ved å starte hos Apple var det ikke vanskelig å si ja.

Utdanning

eg var alltid nysgjerrig på hvordan ting virket og tok gjerne fra hverandre gamle radioer og klokker for å se hva som skjedde. I tenårene skjedde noe stort ved at det ble mulig å kjøpe datamaskiner som ikke var veldig kostbare og jeg fikk kjøpt en slik. Da kunne jeg spille Donkey Kong (et av de aller tidligste spillene) og lage små dataprogrammer. Interessen for data og elektronikk har jeg alltid hatt, men jeg valgte å arbeide flere år i forsvaret før jeg fant ut at det var på tide å følge interessen min. Å ta en høyere utdannelse er krevende, og jeg syntes den var mest krevende de aller første par årene. Dette skyldes nok at det er en del fag som må læres grundig før du kan starte med å studere akkurat de tingene som interesserer deg. Etter denne første tiden syntes jeg utdanningen ble mer og mer spennende og jeg fikk også fullføre siste del ved Forsvarets Forskningsinstitutt på akkurat det jeg var mest interessert i.

Om meg

Jeg er gift og er pappa til 3 gutter som er 18, 16 og 7 år. Mange områder interesserer meg og jeg har blant annet arbeidet i 7 år som offiser ved en spennende avdeling i forsvaret, og har hatt anledning til å være forsker. Jeg er glad i å trene, liker å gå turer i skogen sammen med familien og tar av og til overnattingsturer i fjellet sammen med barna mine. For noen år siden bygde vi hus og jeg er glad i å finne på nye prosjekter i huset vårt og hagen rundt. Data og alt det som skjer på dette området er også en av mine viktigste interesser, og heldigvis er dette også jobben min.