Trond Løvdal

Forsker - Nofima AS

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Våt i håret, Vind i håret, Fotballfanatiker, Quiz, Håndverker, Hund, Casual, Sporty, Laid-back, Traktekaffe, PC, Forskning, Biologi, Barn, Fargeblyanter

Jobb

Jeg har vært ansatt ved Nofima i Stavanger siden august 2009. Før det var jeg Post Doc på UiS og jobbet med forbedring av tomatproduksjon. Mine fagområder er mikrobiologi og molekylærbiologi. Jeg jobber mye med bioinformatikk og real-time PCR; det vil si en molekylærbiologisk metode for å påvise mikroorganismer, stort sett i mat. Jeg jobber også med å gjøre maten tryggere, og å forbedre holdbarheten på mat, og å redusere svinn. Jeg jobber 50/50 på kontor og laboratorium. På kontoret behandler jeg data og skriver søknader for å få mer penger til å drive forskning. Det praktiske arbeidet foregår på lab'en. Jeg benytter en del avansert teknisk utstyr i arbeidet. Jeg har bruk for det meste av det jeg har lært; spesielt biologi og matematikk/statistikk. Det er greit å kunne norsk og engelsk når man skal skrive søknader og formidle resultatene sine. Det beste med jobben er at det er fleksibelt og variert. Det er spennende å se om man oppnår de resultatene som man håper på. Det er også fint å ha muligheten til å reise en del utenlands i jobbsammenheng, på konferanser og møter osv.

Utdanning

Jeg er utdannet bioingeniør ved Høgskolen i Bergen (HiB). Jeg har en mastergrad i generell mikrobiologi ved Universitetet i Bergen (UiB) innen spesifikk påvisning av fiskepatogene virus, og en doktorgrad (UiB) i marin mikrobiell økologi knyttet til konkurransen om næringssalter mellom marine mikroorganismer. Jeg har jobbet som forsker i to år ved Universitetet i Stavanger (UiS), innen flavonoidsyntesen i tomat, og hvordan denne påvirkes på gen-nivå ved ulike stressbetingelser.

Om meg

Jeg bor på Tananger, er gift, og har to barn (3 og 10 år). På fritiden liker jeg best å være sammen med familien (og hunden). Jeg er interessert i fisking, spesielt laksefisking. Jeg har fått en laks på 15,5 kg på flue :) Jeg går også en del på fjellturer. Jeg prøver å få med meg kampene til Liverpool. Ellers er jeg ikke så sportsinteressert (eller aktiv). Jeg er oppvokst på gård. Hvis jeg ikke var forsker ville jeg vært bonde.