Truls Andersen

Automasjonsingeniør - Multiconsult AS

Liker

Treningssenter, Bokorm, Digital, Traktekaffe, Mac, Teamarbeider, Ettertenksom, Superhelt, Zombie, Design, Interiør, Arkitektur

Jobb

Jeg jobber som automasjonsingeniør i Multiconsult. Som automasjonsingeniør har jeg ulike prosjekter og oppdrag hos forskjellige kunder. Dagene er veldig varierte; én dag er jeg på byggeplass for å teste automatikk, neste dag kan jeg være i møter med kunder som er nysgjerrige på hva de kan gjøre for å få en lettere arbeidshverdag gjennom automasjon og digitalisering. Det beste med jobben er gode kollegaer og å få jobbe med ulike prosjekter som krever ulik arbeidsmetode og tilnærming. Det er alltid nye spennende utfordringer som krever at man er kreativ og kan finne løsninger.

Utdanning

Jeg tok min bachelorgrad i Elektronikk ved Høgskolen i Bergen. I løpet av de tre årene jeg brukte på bachelorgraden lærte jeg mye om elektronikk og fikk mange nye venner. Siste halvåret skrev vi bachelor-oppgave hvor jeg var med på å lage et kretskort for test av ulike måleinstrumenter for forskning innen partikkelfysikk. Det var en veldig interessant og lærerik avslutning på et veldig sosialt, lærerikt og spennende studie. Tidligere erfaring som automatiker gjorde meg nysgjerrig på hvordan målere og sensorer virker. Jeg ville ha litt bredde på utdanningen min, og tenkte at elektronikkstudier ville gi meg både dybdekunnskap om generell elektronikk og nyttige verktøy uansett hva jeg til slutt ville komme til å jobbe som. Selv om enkelte fag kan være krevende kommer man seg fint igjennom med samarbeid. Som student ved elektronikklinjen ved Høgskolen i Bergen opplevde jeg at studentene hadde ganske stor innvirkningskraft på hvilke forelesningsmetoder som benyttes. Man står som student i høyere utdanning ganske fritt til å finne sin egen måte å lære på, og det har vært både behagelig og nyttig. Ettersom jeg gikk yrkesfag på videregående måtte jeg gjennom forkurs før jeg kunne begynne på ingeniørstudier. Her var det fullt fokus på matte, fysikk, kjemi og andre fag jeg hadde "gått glipp av" på yrkesfag. Overgangen fra praksis til å plutselig sitte på skolebenken og ha teori var brå, men vi var en god gjeng i samme situasjon som samarbeidet utover på sene kvelder.

Om meg

Jeg er glad i trening og motorsykkelkjøring. Jeg liker å være sosial, lese bøker og reparere/restaurere ting.