Trygve Pløhn

Doktorgradsstipendiat - Nord Universitet

Liker

Utendørs, Langtur, Vind i håret, Backpacker, Digital, Quiz, Musikk på øret, Brettspill, Casual, Laid-back, Traktekaffe, PC, Best uten boss, Forskning

Jobb

Jeg jobber som spillforsker på Nord Universitet, Steinkjer. Der forsker jeg på hvordan spill og teknologi kan brukes til "noe nyttig" som f.eks. læring, sosialisering, motivasjon. Mitt hovedfokuset er innen forskningsområdet ""Pervasive gaming"" som er temaet for doktorgraden jeg holder på med. Jobben min veldig sosial, kreativ og jeg får holde på med nye "dingser" og "gadgets" hele tiden. Det er hele tiden noe nytt å lære, jeg blir aldri utlært og det liker jeg.

Utdanning

Programmering er et meget kreativt fagområde som kan brukes innen mange forskjellige yrker og deriblant spillutvikling. Matte og fysikk på videregående var viktige fag for å ha grunnlaget til å forstå mye av det vi holder på med. Det er f.eks. mye bruk av matematikk og fysikk i dataspill (beregning av fart, vinkler, kraft m.m.). For å ha mulighet til å ta en doktorgrad må man ha en mastergrad med gode resultater. NTNU krever at man, på sin femårige masterutdannelse, har et snitt på karakteren B eller bedre for å være kvalifisert til å bli tatt opp som PhD-student.

Om meg

Jeg liker opplevelser, og spesielt tursykling. Jeg har syklet fra Lindesnes til Nordkapp og Kystriksveien (Steinkjer-Bodø) opp og ned flere ganger med telt og bagasje på sykkelen. Jeg har også syklet rundt på øyene i Visayas-området på Filippinene i to uker. Jeg er musikkinteressert og spiller gitar. Spilte i band tidligere, men det har jeg ikke tid til lenger dessverre. Syns at"" Uncharted 2: Among Thieves"" er et av de beste spillene jeg har spilt. Liker også godt strategispill som StarCraft II, Lord of The Rings, Red Alert m.m. Har tatt dykkerkurs, hoppet i fallskjerm og holder nå på å lære meg "ekstremsporten" Kiting både på snø og vann :-)