Tuva Kristine Thoresen

Software Engineer - Sopra Steria

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Backpacker, Sydentur, Bokorm, Digital, Brettspill, Synger, Spiller, Bare tommeltotter, Laid-back, Traktekaffe, PC, Teamarbeider, Forskning, Biologi, Astronomi, Superhelt, Vampyr

Jobb

Jeg jobber som softwareutvikler i konsulentselskapet Sopra Steria. Der jobber jeg med å utvikle små og store IT-systemer for kunder. Jobben min er svært variert og spennende, med nye utfordringer hver dag. Som utvikler kan du jobbe innenfor mange ulike fagområder. Hvis du er opptatt av helse, kan du være med å utvikle nye IT-systemer som gjør jobben til kirurgene lettere. Er du opptatt av miljø, kan du bidra til å utvikle nye og mer effektive datasystemer som bruker mindre strøm. Du kan jobbe i mediebransjen, lage spill og utvikle systemer som får samfunnet til å går rundt. Mulighetene er mange!

Utdanning

Jeg har en utdanning i informatikk med tekniske og naturvitenskapelige anvendelser. Det vil si at jeg har lært alt fra programmering, matte og statistikk, til maskinlæring og bildegjenkjenning. Mastergraden min tok jeg i bioinformatikk. Da utviklet jeg nye verktøy og algoritmer som biologene kan bruke til å finne ut nye og spennende ting. Jeg begynte først på fysikk etter videregående, og trodde at informatikk var noe skummelt og guttete. Etter mitt første programmeringsfag ble jeg bitt av basillen, og skiftet raskt over til informatikk. Programmering er utrolig spennende og morsomt - og jeg angrer ikke et sekund på skiftet!

Om meg

Jeg brenner for formidling og ønsker å rekruttere flere jenter til IT-bransjen. Jeg er opptatt av å formidle at du ikke trenger å ha tidligere erfaring med programmering for å gjøre det bra på programmeringsstudier. IT blir viktigere og viktigere i samfunnet - og hvis du drømmer om å gjøre en forskjell er teknologiutdanning et godt startpunkt. Ved siden av jobb spiller jeg klarinett i korps, leser bøker, går turer i fjellet og reiser - gjerne til nye og spennende steder.