Vebjørn Melum

Student

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Våt i håret, Vind i håret, Backpacker, Brettspill, Hund, Sporty, Fargerik, Biologi

Jobb

Jeg studerer en master i arktiske dyrs fysiologi ved Norges Arktiske universitet avd. Tromsø. Her lærer jeg om arktiske dyr sine unike tilpasninger til å leve i et kaldt og ugjestmildt klima. Jeg ser på hvordan ulike dyr har løst det å leve i Arktis og hvordan de er tilpasset å leve i ulike miljø, type vann, luft og land. I tillegg lærer jeg om hvordan lys/mørke rytmer påvirker dyr og mennesker og hvordan vår indre biologiske klokke påvirker tilpasningen av ulike mekanismer som feks fjærskifte hos rype.

Utdanning

Jeg valgte å studere biologi fordi jeg er veldig nysgjerrig som person og lurer på hvordan ulike dyr, fugler og systemer henger sammen og fungerer. Jeg lurer også på hvordan menneskelig påvirkning endrer samspillet i naturen og hvordan det er mulig å minimere denne påvirkningen. Jeg hadde realfagene matte, fysikk og biologi på videregående og hadde en kjempe fordel av det når jeg begynte på studiet. Siden jeg ikke hadde hatt kjemi måtte jeg jobbe mye med det, men det gikk bra takket være dyktige forelesere og tankegangen jeg hadde tilegnet meg gjennom de andre realfagene. Siden jeg synes det å forstå hvordan mennesket fungerer er veldig spennende vurderte jeg å bli lege.

Om meg

Jeg elsker å være ute i naturen. Jeg har det aller best når jeg sitter foran et bål etter en lang jaktdag, stående med havlukta i ansiktet og en fiskestang i hånda eller speidende utover fra en fjelltopp. Munnspillet finnes ofte frem når mørke kvelder tilbringes foran flammene.