Veronika Heimsbakk

Systemutvikler - Annet

Liker

Utendørs, Bokorm, Musikk på øret, Brettspill, Katt, Gourmet, Te, Pratsom, Forskning, Design

Jobb

Jeg jobber som systemutvikler. Det vil si, jeg programmerer datasystemer til daglig. Mitt interesseområde er grafdata. Typiske arbeidsoppgaver jeg har hatt siden jeg begynte å jobbe er mye konvertering fra et format til et annet, bygge videre på systemer som finnes fra før, men også å skape helt nye systemer med splitter nye teknologier! Jeg har i stor grad hatt bruk for mye jeg lærte på universitetet, men mye har jeg måttet lære «på nytt». Det aller beste med å jobbe som programmerer er å kunne få løse problemer hver eneste dag, og så har vi brettspillkveld en gang i måneden, da. :)

Utdanning

Jeg studerte Informatikk: programmering og nettverk, fra 2010 til 2015. Overgangen fra videregående til universitet var stor for meg, og det gikk ikke så bra i starten. Men jeg ga ikke opp! Fullførte gjorde jeg, og har i dag fått med en jobb hvor jeg kan jobbe med akkurat de tingene jeg er interessert i. Informatikk er et spennende fag, fordi man alltid lærer noe nytt og får bryne seg på problemløsning til enhver tid. Og det å lære hvordan en datamaskin fungerer, og hvordan du kan fortelle den akkurat det du vil den skal gjøre er kjempemoro. Jeg var ikke så flink i matematikk under studiene, men jeg fikk en veldig forkjærlighet for logikk! Og i logikk er det også mye matematikk, men på en helt annen måte enn hva man kanskje er vant til.

Om meg

Mine interesser er jakt og fiske, mat og drikke, ølbrygging, slektsforskning og brettspill. Jeg har blant annet et eget bryggeri i kjelleren min og i fjor skrev jeg ei bok om ei slekt! :) Jeg er også _veldig_ glad i språk, bokstaver, rare alfabeter og typografi. Det siste alfabetet jeg lærte meg var Tengwar, som kommer fra Tolkien sitt univers. Tengwar er det alfabetet alvene skriver alvisk på.