Vibeke Randby

Gruppeleder og senior systemutvikler - Knowit Experience

Liker

Utendørs, Sydentur, Digital, HTML, Brettspill, Katt, Casual, Pyntet, Te, Sort-hvitt, PC, Teamarbeider, Best uten boss, Dans, Design, Sko, Barn, Arkitektur

Jobb

Jeg er med på å utvikle portalløsninger for privat og offentlig sektor. Arbeidet innebærer å programmere back-end og integrasjoner for internett/intranett, slik at redaktørene får publisert og vist det innholdet de ønsker. Jobben innebærer både selvstendig arbeid og samarbeid med andre i teamet som jobber på samme prosjekt. Vi møter kundene av og til når vi diskuterer og demonstrerer funksjonaliteten. Det beste med jobben min er at den er variert og spennende - jeg lærer litt om ulike andre fagområder, og at den er fleksibel mht arbeidssted og arbeidstid. Jeg jobber også sammen med mange ulike mennesker.

Utdanning

Det var litt tilfeldig at jeg endte opp med å studere informatikk og systemutvikling. Jeg hadde alltid likt realfag og hadde også disse fagene på videregående. Da visste ikke helt hva jeg kunne bruke disse fagene til, hva slags yrke jeg kunne tenke meg. Opprinnelig startet jeg med studier i kjemi, men fant raskt ut at det ikke var det rette for meg. Gjennom studiene oppdaget jeg da informatikkfagene og fikk lyst til å fortsette med dem i stedet for. Jeg synes overgangen fra videregående var tøff. Det vanskeligste var at man både skulle bli voksen, være flink med studiene og flytte alene til nytt sted samtidig. Det ordnet seg etter hvert!

Om meg

På fritiden er jeg mamma, samboer, har danset ballett siden jeg var liten og sniker meg fortsatt med på de lokale ballettoppvisningene! Ellers har jeg vært veileder i teknologi/pådriver for First LEGO League-lagene til barna mine.