Vilde Holen

Consultant - EY

Liker

Backpacker, Sydentur, Synger, Dress-code, Traktekaffe, Ettertenksom, Biologi, Dans, Interiør, Arkitektur

Jobb

Jeg begynte i jobben i august 2019, og som bærekraftskonsulent i EY har man veldig varierte arbeidsoppgaver. I høst har jeg hovedsakelig arbeidet med klimakvoter (EU-ETS) i oljebransjen. Det høres kanskje noenlunde tørt ut, men det innebærer blant annet besøk av alle Equinors plattformer i Nordsjøen - og her kommer erfaringen fra studiet godt med! Ellers har jeg fått bidra til bærekraftstrategiarbeid for ulike bedrifter i norsk næringsliv - læringskurven har så langt vært veldig bratt. Teamet vårt er for øyeblikket på 13 personer. Noe av det beste med teamet er at vi er tverrfaglige med bakgrunn fra realfag (kjemi, biologi, geologi), ingeniørfag, økonomi og politikk. I tillegg har arbeidsplassen et ungt miljø som har det gøy og sosialt på og utenfor jobben.

Utdanning

Utdanningen min valgte jeg basert på fag som interesserte meg på vgs. Jeg visste at jeg likte biologi og kjemi, og at de tyngste mattefagene ikke var det jeg ville satse på. Bioteknologistudiet er egentlig det perfekte svaret på det - selvfølgelig er det en god del matematikk der også, men den er mindre avansert sammenlignet med en retning innen for eksempel sivilingienør.

Om meg

Jeg flyttet til Oslo høsten 2019, og har egentlig brukt mye av tiden på å bare bli vant til en ny by. Med mye reising i jobben har store deler av min ledige tid blitt brukt på netflix og strikking. Når jeg er hjemme liker jeg godt å klatre og å drive med yoga, og det hender at jeg tar en tur på et av byens museer. I tillegg er jeg glad i å lage (og spise) god mat, og konserter er et viktig krydder min hverdag.