Skolebesøk – Vi vant besøket av Dirtybit!

10. klasse på Haugerud ungdomsskole fikk seg en stor overraskelse da de fikk nyheten om at Fun Run-skaperne tar turen til Oslo! Nå teller Alime (15) og klassekameratene ned til skolebesøket 19. oktober.

Tidligere i september lanserte Rollemodell en konkurranse der en av landets skoleklasser kunne vinne et rollemodellbesøk av Matthew og Fredrik fra spillselskapet Dirtybit. 4 dager etter tikket det inn en gripende beskjed fra Alime Öleck (15).

– Dette er uvirkelig. Jeg har aldri vunnet noe som helst, og sa derfor ingenting til klassekameratene mine, sier Alime Öleck når Rollemodell overrekker beskjeden.

– Jeg synes vi på 10. trinn trenger mer motivasjon. Lærerne forsøker så godt de kan, men med flere prøver i uka og linjevalg til VGS rundt hjørnet er vi virkelig mest stressa. Vi jobber og jobber, og får liten tid til å stoppe opp og tenke på hva vi egentlig vil bli, sier hun.

Det var Alime som nominerte Haugerud ungdomsskole til skolebesøket. Søknadsteksten var rørende og beskriver en hverdag flere ungdommer kan kjenne seg igjen i.

– Vi synes Alime, som virkelig tar opp kampen på vegne av klassen og skolen sin, fortjener en oppmerksomhet. Å gi motivasjon til elever, og fortelle hva man kan bli med realfag er nettopp bakgrunnen for at Rollemodell.no eksisterer, og derfor gleder vi oss ekstra mye til dette besøket, sier Morten Sørlie, prosjektleder for Rollemodell.no.

Skilte seg ut

Spillselskapet Dirtybit sa allerede i september ja til å stille som rollemodeller i konkurransen, og er svært positive til å formidle realfagsglede til ungdommer i hele Norge. De gleder seg stort til besøket i midten av oktober.
– Alime skilte seg veldig ut i konkurransen, og vi gleder oss til å møte 10. klasse på Haugerud skole i oktober, sier spilldesigner Fredrik Fors Hansen i Dirtybit.

Både Matthew og Fredrik i Dirtybit kjenner seg godt igjen i det å ikke vite nøyaktig hva man kan bli med realfag.

– Jeg likte alltid realfagene best på skolen, men har aldri vært en utmerket god elev. Jeg visste heller ikke hva jeg ville eller skulle gjøre med realfagskunnskapen direkte, men likte å lære om det fordi jeg synes fagene var interessante. Kanskje jeg kan gi et innblikk i hva realfagene kan brukes til, og fortelle at det er greit å ikke vite det med en gang, utdyper spillutvikler Matthew Guise.

Besøket på Haugerud skole gjennomføres den 19. oktober. Klasse 10 E har invitert med hele 10. trinn, og både Alime, lærer Bjørnar Johansen og rektor Terje Eide forventer at besøket blir en suksess.

Klassen til Alime